Forfatteren og illustratøren

- Lesing gir deg Superkrefter -

Forfatter Rigmor Larsen

Rigmor Larsen har jobbet som Adjunkt i barneskolen i over 20 år. Hun har i tillegg studert engelsk og drevet egen danseskole med over 200 elever hvor hun har hatt egen dramagruppe for barn. Hun er lidenskapelig opptatt av tekst, bøker og leseglede hos barn og ungdom, samtidig som hun brenner for å sette opp store forestillinger for barn på scener rundt om i nærmiljøet. Hun har skrevet fortellinger i alle år og kommer nå i August 2022 ut med sin første barnebok Henry og Bokbyen. Rigmor mener at alle mennesker har behov for å oppdage andre virkeligheter enn sin egen slik som Henry. På denne måten kan vi se verden med forskjellige briller og forstå hverandres virkelighet på en mer inkluderende måte, samt finne den virkeligheten vi selv ønsker å være en del av.

Rigmor liker å snakke om bøker og barn og det å trene opp lesegleden allerede fra barna er veldig små. På lik linje med f.eks svømming, må det mye trening til for å bli en god leser. Lesing er nøkkelen til fremtiden.

Illustratør Laila Marie Huseby-Hanssen

Laila Marie har alltid hatt stor glede av å tegne, skrive og skape. I 2006 ble hun uteksaminert fra Merkantilt Institutt med diplom i Grafisk design. Senere bega hun seg ut på den kreative sti med kunsthistorie (UiB) og Grafisk design. 

Da hun i de siste årene har jobbet som sykepleier, ble tegning og grafisk design en hobby, men å gjenoppta dette har alltid ligget og vaket som en drøm rett under overflaten. Og det å få illustrere en barnebok har alltid vært drømmen som har tronet på aller øverste hylle. 

Fra 2015-2019 bodde Laila med sin ektemann og to døtre i London. Da muligheten for å gjenoppta kunnskaper om grafisk design og illustrasjon bød seg gjennom studier ved London Metropolitan University bestemte hun seg for å gripe sjansen.

Vel hjemme i Norge på våren i 2021 dukket Rigmor Larsens navn opp. Rigmor ønsket å gi ut barnebok. Hun hadde manus klart og trengte en illustratør til jobben. Og slik startet eventyret om Laila, Rigmor og Henry og Bokbyen. Et eventyr forhåpentligvis ikke bare de, men mange kan ha glede av i mange år fremover!